Itt az új Facebook vírus…

Sokkoló képeket ígérő vírusvideó terjed a Facebookon. Bármilyen érdekesnek tűnik a téma, ne kattintsunk a nyaraláson pórul járt nő történetére! A Facebookon új vírus terjed, melynek német szövege azt ígéri, megnézhetünk egy videót a nyaralásán pórul járt nőről, akinek hazaérkezve férget találtak a fejében. Sokkoló szavak – szinte hihetetlen, hogy ilyesmi megtörténhet, bár tény, hogy az akár méteresre is megnövő emberi parazita ellen – ez a guineaféreg (más néven medinaféreg, dracuncula medinensis) Afrikában komolyan küzdenek. Ám a facebookos történet átverés – aki a linkre kattint, a sokkoló képek helyett vírust kap. Ha a Facebook-videót csak akkor lehet megnézni, ha előtte lájkolni kell vagy engedélyezni egy ismeretlen alkalmazás telepítését, ne tegyük, ne is kattintsunk az ilyen linkekre, videókra.

Akit becsap a „féreg a fejben” vírus, annak nevében ártalmatlannak tűnő üzenetet küld a rendszer az ismerőseinek, melyben a szöveg egy filmre hivatkozik, amiről állítólag a két ismerős beszélgetett. Ebben semmi veszélyes nincs, de az üzenet végén újra megjelenik a „féreg a fejben” videó ajánlója a myecw.de szerint. Az ilyen vírusok általában hozzá akarnak férni az üzenőfalhoz, ismerőseinkhez, személyes adatainkhoz – ezt ne engedjük. Ócska trükkök, de ha a Facebook-felhasználóknak csak öt százaléka dől be, máris negyvenmillióan kerülnek csalók hálójába.

Mit tegyél ha mégis megnézted?

Jobb felső sarokban a csavarkulcs jelre (GOOGLE CHROME böngésző esetén) és azon belül az Eszközök majd a Bővítmények menüpontra.. Abban kell látnia valami olyat plugint, hogy You Tube Player.. Nyomj rá az eltávolítására..Majd indítsd újra a böngészőt. FIREFOX böngészőnél fent a jobb narancssárga Firefox fülön válasz a Kiegészítőket, majd a Kiterjesztések vagy a Bővítmények menüben fogod megtalálni a You Tube Player nevű plugint. Távolítsd el és indítsd újra a böngésződ!”

forrás: http://www.infoajka.hu

Szólj hozzá!

E-mail címed soha nem publikáljuk és adjuk ki harmadik félnek. A kötelezően kitöltendő mezők *-al vannak megjelölve.

Belépés Facebookkal